Kobbersted

Familien Schultz består af Helle og Erik samt deres tre børn Eva, Nanna og Asger. Erik Schultz har arvet gården efter sin far Ejnar Schultz.

Historien “kort fortalt” Gården er en slægtsgård og Helle og Erik er 13. generation.   Gården er over 200 år gammel og nævnes første gang i 1241, hvor Kobbersted var herresæde under Kong Valdemar.

I år 1585 bliver gården, af den daværende besidder Hans Lindenow, med alt indhold solgt til Kong Frederik II, hvorefter den tjente som fæstegård indtil den kommer ind i vores slægt i 1672.

Mange navne har siden været en del af gården og i 1855 overtager den kun 16 årige Jørgen Hansen Svendsen gården efter hans faders død. Jørgen Hansen Svendsen(Eriks oldefar) gifter sig med Else Marie Jessen, sammen får de datteren Else Kathrine Jensine Svendsen som senere gifter sig med Peter schultz (Eriks farfar). Peter og Else Kathrine overtager gården efter Jørgen Hansen Svendsen og i 1914 kommer Ejnar schultz til verden, i en søskende folk på 2. Ejnar driver gården frem til 1987 hvor Helle og Erik overtager gården.

Gennem årene har der været meget aktivitet på gården. Både jordbrug og kvægbrug og der var op til 3 karle og 2 piger i huset. Mange af karlene og pigerne har været på gården som udvekslingstuderende.   Tiderne har ændret sig og i dag drives gården som et fritidslandbrug uden animalsk produktion.

Til gengæld har vi flere kæledyr så som en dejlig hund der hedder Fjok og nogle kærlige katte.